Followers

Wednesday, May 30, 2012

UFB Cabar Hj Hadi

Raja Petra punyai dokumen sulit Azmin Ali

Penulis pujaan mereka, Raja Petra Kamarudin bikin panas lagi apabila mendakwa memiliki dokumen sulit BPR (sekarang dikenali SPRM) berkaitan dengan dakwaan salah guna kuasa membabitkan timbalan presiden PKR Azmin Ali.

Blogger yang satu ketika dulu cukup terkenal dengan cerita-cerita sensasi itu kerap menjadi rujukan pembangkang khususnya PKR apabila ada pendedahan membabitkan pemimpin UMNO dan Barisan Nasional.

Selalunya, apa saja tulisan Raja Petra, penyokong pembangkang terima bulat-bulat tanpa usul periksa, tetapi apa macam kali ini...

Dalam tulisan terbaru bertajuk "MACC 'Deep Throat' comes out of the closet" Raja Petra yang tinggal di luar negara menulis dan menunjukkan dokumen-dokumen siasatan BPR terhadap Azmin pada tahun 1995, semasa beliau menjadi setiausaha sulit kepada TPM ketika itu Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Raja Petra dedahkan perkara tersebut dalam blognya Malaysia Today pada Selasa bahawa beliau diberi pelbagai fail dan dokumen oleh seorang pegawai BPR yang sudah bersara baru-baru ini.

Menurutnya, fail tersebut menunjukkan dakwaan pelbagai transaksi saham, hartanah dan kenderaan bernilai jutaan ringgit hasil siasatan BPR 17 tahun lepas.

Jelas beliau, fail yang tebal dengan beratus-ratus dokumen yang mengandungi cukup bukti untuk mendakwa Azmin, bagaimanapun dakwanya, telah diklasifikasikan sebagai "tiada tindakan lanjut" atas arahan Anwar.

Antara dakwaan di dalam tulisan tersebut adalah Azmin dikatakan menerima elaun bulanan iaitu sebanyak RM15, 000 daripada taikun Tan Sri Vincent Tan.

Manakala dokumen siasatan yang disiarkan biarpun mempunyai cop rahsia itu juga termasuk dakwaan Ahli Parlimen Gombak itu memiliki saham, rumah dan kereta yang berjumlah kira-kira RM1.5 juta dengan hampir RM10 juta dalam bentuk wang tunai.

"Semua urus niaga ini telah disahkan dan diperakui oleh bank-bank yang berkenaan, sebagaimana yang ditunjukkan dalam lampiran," katanya, merujuk kepada dokumen-dokumen BPR yang disiarkan di Malaysia Today.
Mewah aset

Dokumen-dokumen tersebut menunjukkan aset yang dimiliki oleh Azmin dan isterinya tidak sepadan dengan pendapatan Azmin sebagai pegawai dibawah gred D41 yang menerima gaji sebanyak RM2,400 sebulan.

Antara aset yang didakwa milik Azmin, antara lain, adalah kereta jenis BMW 325i, Proton Wira 1,6 Xli, Proton Satria 1,6 Xli. A Proton Perdana 2.0 SE, 1000 lot saham Hicom dan rumah seluas 8500 kaki persegi di No 23, Jalan 1/4D Bukit Mas, Taman Melawati bernilai RM210,000.

Siasatan juga menunjukkan Azmin memiliki sebuah banglo dua tingkat di Setapak yang berharga RM284,118 dengan dengan bayaran deposit sebanyak RM14,181 dan ansuran bulanan sebanyak RM3,3760,75.

Pegawai yang mendedahkan dokumen tersebut kepada Raja Petra memberitahu BPR telah diarahkan menghentikan siasatan walaupun ada bukti jelas bagi mengaitkan Azmin dengan tuduhan rasuah

Adakah peristiwa Tabung Memali akan berulang ?

Pendedahan Terbongkar Derma Lebuh Raya Kelantan. Iklan Nama Lain Sampai Di Bank Nama Lain. Kantoi sudah...

Semalam Kerajaan Pas Kelantan telah melancarkan tabung wakaf untuk pembinaan Lebuh Raya Husam yang menghubungkan Kota Bharu ke Kuala Krai.

Mana-mana rakyat jelata yang nak menyumbang sebagai wakaf diminta menyalurkan sumbangan mereka ke akaun seperti dibawah.

No akaun : 03036 01 000 3031

Bank : Bank Islam

Nama : Baldah Toyyibah (Prasarana) Kelantan Sdn Bhd

Perhatikan dalam bulatan kuning poster diatas.

Susulan tulisan saya pagi tadi berhubung lebuh raya berkenaan, seorang pembaca menghubungi saya dan memberitahu seperti berikut.

Katanya beliau ke Bank Islam malam tadi untuk mendeposit wang ke dalam akaun berkenaan dengan niat untuk memberi sumbangan bagi projek berkenaan.

Pembaca itu tidak menyatakan kepada saya beliau penyokong parti mana. Saya berpendapat pembaca berkenaan adalah penyokong Pas kerana beliau terpesona dengan derma wakaf yang dilancarkan Pas.

Namun katanya beliau terkejut sebaik sahaja beliau memasukkan nombor akaun berkenaan di mesin deposit didapati nama pemegang akaun berlainan dengan nama yang diiklankan.

Pada mulanya beliau sangkakan yang beliau tersilap memasukkan nombor akaun. Setelah beberapa kali mencuba nama yang sama juga keluar. Untuk memuaskan hati beliau menyemak semula di internet nombor akaun berkenaan. Didapati ianya sama seperti nombor yang beliau masukkan di mesin deposit Bank Islam.

Saya mengambil langkah berhati-hati dengan tidak menyiarkan luahan pembaca berkenaan kerana bimbang ianya satu perangkap atau taktik untuk mengenakan saya.

Saya sendiri ke Bank Islam tengahari tadi untuk memasukkan wang ke dalam akaun berkenaan bagi menderma kepada tabung wakaf berkenaan. Manalah tahu mungkin boleh tumpang syurga Pas kelak.

Apabila dimasukkan nombor akaun berkenaan didapati ianya BUKAN diatas nama Baldah Toyyibah (Prasarana) Kelantan Sdn Bhd.

Sebaliknya pemegang akaun berkenaan bernama TETUAN ROWSTEAD SYSTEMS SDN.

Bukan sekali saya cuba, malah berkali-kali dan setiap kali dimasukkan nombor akaun sepertimana yang diedarkan oleh Kerajaan Pas Kelantan itu nama TETUAN ROWSTEAD SYSTEMS SDN yang keluar sepertimana gambar dibawah. Lalu saya membatalkan hasrat saya untuk menderma.

Jika ada mana-mana pembaca yang tidak percaya apa yang saya tulis ini anda boleh ke Bank Islam sekarang untuk menderma kepada tabung berkenaan . Hangpa semua tak nak syurga ke ?

Pemakluman kutipan derma diatas bukannya dilakukan oleh individu atau NGO. Sebaliknya ianya dilakukan oleh sebuah kerajaan negeri. Ianya sungguh memalukan.

Mengikut undang-undang yang sedia ada mana-mana pihak yang ingin melakukan kutipan derma perlu mendapat kebenaran polis terlebih dahulu. Dalam hal ini tidak dapat dipastikan samada Kerajaan Pas Kelantan telah mendapat kebenaran polis atau tidak untuk mengutip derma berkenaan. Jika ada kebenaran sudah pasti nombor rujukan kebenaran akan dicetak pada poster diatas.

Saya tidak mahu membuat kesimpulan atau tuduhan yang bukan-bukan. Terpulang kepada orang ramai untuk menilai dan membuat keputusan.

Adakah peristiwa Tabung Memali akan berulang ??

Credit: RBF Online.

Monday, May 21, 2012

PCT - PERAK CYBER TROOPERS... DIVISYEN PEJUANG MAYA @ PERAKSiapa Sangka Akhirnya... Sekumpulan Bloggers di Perak hari ini sudahpun bertaut dan bersedia berhadapan dengan Fitnah Pembangkang Di PRU 13 sebagaimana sebelum ini kita amat cukup faham dengan serangan Pembangkang berunsur Fitnah yang jadikan Rakyat Makin Keliru dengan taburan Fitnah dan Onar bagi menghilangkan kepercayaan Rakyat terhadap Kerajaan.

Kalau dilihat memang ketara serangan yang dilakukan memang dirancang bermula dengan Punaisihat PKR yang kini memperkudi atau mencacaikan Ahli supaya percaya dan yakin apa saja yang keluar dari mulutnya, maklumnya semenjak Aljubri sebaik keluar dari tahanan terus Fokus ke Perancangan yang sedia ada atau sudah diilhamkan.
Mungkin ramai yang tak sedar bila 6 tahun di tahanan beliau sudah boleh buat pelbagai rancangan sebagai membalas dendam malah menolak ketepi atau tidak peduli kesudahan yang bakal memjadikan hancur serta rosaknya Muhibbah di Malaysia. kelebihan Aljubri mencatur serta merancang segala bentuk kemusnahan demi dendam tanpa memikirkan Negara Bakal Hancur jika berterusan. Paling ketara rakyat sudah boleh menilai bila setiap kali perancangan aljubri tentunya tidak pedulikan kesudahannya

Bukan pelan A atau B sahaja malah hingga ke Z, dan bukan setakat itu sahaja malah audah boleh dikategorikan kesudahannya, tak boleh cara aman akan buat cara kasar... tak boleh juga lagi tidak mustahil biar sampai negara Hancur sekalipun demi Dendamnya dia peduli apa negara akan jadi apa!

Menyedari serta sedar ancaman utama bakal datang dari Orang Muda yang bakal menjadi pengundi besar mereka dicacaikan sebagai soldadu maya untuknya, paling ketara sasaran utamannya ialah pemimpin, Parti pemerintah, pemimpin serta jabatan atau kementerian perlu dilucah dan dikotorkan. Pelik kalau setiap kali aljubri berceramah jika tidak ada caci maki serta fitnah kepada pemimpin dan badan serta jabatan kerajaan. selagi boleh akan dikerah cacaian utk fitnah dan memburukan imej Kerajaan yang sedia ada

Sehubungan itu diatas kesedaran dan merasa tanggungjawab dalam perang maya yang menjadi salur utama Aljubri dan Pakatan Ronggeng maka munculah sekumpulan bloggers sekitar lewat 2008 membentuk kumpulan kecil, Alhamdulillah akhirnya bertanggal 28 April Lalu PCT dilancarkan dengan kehadiran kira-kira 220 yang hadir dari segala pelusuk negeri Perak trampil menjadi pejuang Maya secara sukarela demi memikirkan tanggung jawab terhadap pemfitnah pembangkang. Makin bertambah keahliannya dalam masa yang pendek melegakan banyak pihak tentang kewujudan Divisyen serta menyusun Saf Perang Maya oleh kumpulan yang gelarkan diri mereka PCT.(Perak Cyber Troopers)

Siapa sangka secara luar dugaan bila Konvensyen Media BN Perak pada sabtu lalu sekali lagi memberikan pengiktirafan besar terhadap PCT bila Urusetia Konvensyen PCT juga dilancarkan lagi, kali ini pelancaran oleh Menteri Besar Perak DS Dr Zambry Kadir sendiri. Dengan disaksikan oleh 1241 pelayar maya pada Jam 9.49 PCT dilancarkan,

Apapun semangat juang dan gabungan seluruh negeri Perak ternyata bakal mejadi benteng atau serangan komando cyber kepada Pakatan Ronggeng nanti. Demi perjuangan Alif Ba Ta, PCT menjanjikan tentangan dan seranga kepada Pemfitnah Pembangkang.

Tahniah Perak Cyber, BANGKITLAH... INI PERANG KITA!
By SEKUPANGDUAS

Saturday, May 19, 2012

Gambar Sekitar Konvensyen Media Sosial 1Malaysia di Hotel Syuen Ipoh Perak